Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Vijf carrière adviezen die niemand je verteltDe meeste mensen hebben een leuke baan. Ze gaan ’s morgens rond 8.00 uur naar hun werk. En komen ’s avonds weer thuis. Niks mis mee. Maar er zijn ook mensen die op een ander niveau lijken te werken. Die dingen doen waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen. Wat doen zij anders dan al die andere mensen die ook hun best doen om vooruit te komen?
  1. Ga niet werken voor een merk. Kies voor een baas of een team waarvoor je wilt werken. Een baas die ook je mentor wordt. Natuurlijk klinkt het leuk om op een feestje te kunnen zeggen dat je vice president bent voor xyz; vul elk wereldberoemd merk maar in. Maar als je echt vooruit wilt, zorg er dan voor dat je kiest voor een baas waar je veel van kunt leren. Die wat anders kan dan jij. Iemand die je respecteert en die dezelfde waarden en normen heeft. Iemand die tijd in je investeert en je feedback geeft. Iemand die je vooruit duwt. Het is deze werkrelatie die het verschil maakt om naar het volgende niveau te groeien. Bovendien is deze relatie tussen jullie vaak ook nog eens een netwerk voor je toekomst. Laat je kortom niet foppen door mooie merknamen.

  2. Zorg ervoor dat je altijd geeft wat een onderneming ècht nodig heeft. Ook als ze er niet om vraagt. Aan het einde van de dag moet elk bedrijf winst maken en haar continuïteit waarborgen. Gedraag je altijd ondernemend. Welke functie je ook hebt. Vraag jezelf telkens af: ‘als het mijn eigen geld is, zou ik het dan ook doen?’

  3. Ben je bewust van de grootte van je ego en laat het niet teveel in de weg zitten. Een mooie auto, businessclass vliegen, dure etentjes en goede wijn, de titel Executive Vice President. Aan het einde van de dag is het allemaal niet essentieel. Een groot ego kan je verleiden om slechte beslissingen te nemen. Vraag eens aan vijf mensen die je goed kent hoe groot zij vinden dat jouw ego eigenlijk is op een schaal van 1 tot 10?

  4. Overal is een achterdeur. Als je via headhunters praat met potentiele werkgevers; sluit maar achteraan aan in de rij. ‘Don’t call us, we call you’ is vaak het mantra. Voldoe je wel aan de checklist? Heb je de juiste leeftijd?, de juiste opleidingen?, het juiste geslacht?, heb je je kunsten al eens ergens anders laten zien? Je bent de controle over het proces dan kwijt. Gebruik veel liever de verfijnde techniek van het netwerken. Zo kun je nieuwe kansen voor jezelf te creëren. Zeker als je graag van branche wilt veranderen.

  5. Ontwikkel gevoel voor timing. Voor alles is een tijd en een plaats. Ik heb het geluk gehad eens te mogen werken met een baas die over een geweldige timing beschikte. Hij wist wanneer hij zich gedeisd moest houden. Maar sloeg toe als de omstandigheden beter waren. Je eigen ongeduld kan een echte blokker voor je zijn.
Laat ons weten wat jouw ervaringen zijn. Met de kennis van nu, wat zou je anders doen? Wat heeft goed voor je gewerkt? Wat moet de hele wereld weten? Praat mee met ons!

Hopelijk inspireert dit.

Paul Donkers

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437