Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

2 prima boeken over het bouwen van een directie team

Patrick Lencioni heeft enkele jaren geleden een goed gelezen boek geschreven over The five dysfunctions of a team. Hierin werkt hij met een piramide van vijf niveaus. Directieteams kunnen volgens hem niet effectief zijn als ze op een of meerdere niveaus niet goed samen werken. Je hebt het ene als voorwaarde nodig om de volgende trap van de piramide te kunnen bereiken. Bijvoorbeeld, je moet elkaar kunnen vertrouwen voordat je op een effectieve manier met conflicten om kunt gaan.Een andere methode komt van de schrijvers van het boek Power Score. Zij schotelen een manier voor waarmee ze, voor alle linksbreinigen onder ons, op een geloofwaardige manier uitrekenen hoe een succesvol directieteam kan worden vertaald in cijfes. Op deze manier wordt het missende potentieel van een team inzichtelijk gemaakt. Ze suggereren wat je allemaal anders kunt doen om een hogere score te bereiken. Dat doen ze door te gaan rekenen met drie parameters:
  1. De prioriteiten van de organisatie (de WHAT)
  2. Wie gaan het doen? De samenstelling van het directie team dat aan de prioriteiten moet werken (HOW).
  3. Relationships. Hoe werken we hier met elkaar samen? (HOW)
Ben je geïnteresseerd om meer te lezen? Dan zijn de twee hier besproken boeken een prima vertrekpunt. Via de literatuurlijst op onze website kun je nog veel meer relevante boeken vinden die we alvast voor je hebben gelezen en geselecteerd.

Onze ervaring is dat het bouwen van een succesvol directieteam een investering vraagt in tijd en geld. Om te beginnen moet de CEO er echt in geloven.

Paul Donkers

P.S. Er is helemaal niks op tegen om een keer als team naar het voetbal toe te gaan of een etentje met partners te organiseren. Maar als je echt het potentieel uit het directieteam wilt halen, zal er meestal wel wat meer moeten gebeuren. Elk jaar begeleiden we wereldwijd vele directieteams. We helpen hen om zichzelf naar een hoger niveau te tillen. Wil je hier een keer met ons over verder praten? Laat het ons gerust weten door hier contact met ons te zoeken.

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437