Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Netwerken om iets te vinden? Stop met zoeken en begin te geven!

Eind jaren negentig kwam ik voor het eerst professioneel in New York. Via het jaarverslag van de Adecco groep had ik uitgezocht dat Lee Hecht Harrison deel uit maakte van de groep. LHH was midden jaren tachtig door een acquisitie onderdeel geworden van de groep. De acquisitie had twee belangrijke motieven: hulp bieden bij reorganisaties en minder afhankelijk worden van conjuncturele schommelingen. Door het inlijven van LHH kreeg ze aan anti-cyclische activiteit in huis. Iets dat de aandeelhouders in de jaren daarna zouden gaan waarderen!

Ik had contact met hen gezocht omdat ik me aangetrokken voelde tot het bureau. Een internationaal bureau, met haar hoofdkantoor in New York. Na wat getelefoneer ontmoette ik enige tijd later Steve Harrison. Op dat moment was Steve de grote baas van LHH, en stond zijn naam op de deur van alle kantoren, als een van naamgevers van het bureau.

Ik zal nooit een van de eerste lessen vergeten die ik van hem leerde: 'Als je iets wil bereiken, leer dan eerst om iets te geven!' En dat dan op zijn New Yorks uitgesproken... Ik heb die les heel stevig in mijn oren geknoopt en ik durf te zeggen dat ik vandaag de dag nog steeds plezier heb van die manier van werken.

Een terugkerend gesprek onderwerp met onze coachees is het bouwen en onderhouden van een professioneel netwerk. De meeste mensen besteden daar gewoon te weinig en de verkeerde tijd aan. Terwijl, hoe verder iemand komt in zijn loopbaan, hoe belangrijker het professionele netwerk is.

Do's
  • Ben authentiek en hou altijd het lange termijn perspectief bij netwerken. Mensen gunnen aan andere mensen. Hoe snel onze technologie ook verandert, daaraan verandert helemaal niets. Nu niet en nooit niet.
  • Voedt je netwerk met nuttige informatie en laat zien dat je betrokken bent. Daarvoor kun je technologie gebruiken zoals Twitter, Facebook en Linkedin. Zorg dat je digitale voetafdruk je propositie versterkt en duidelijk maakt wie je bent en wat je doet.
  • Geef! en verwacht er niets voor terug. Lees voor verdere verdieping van dit principe ook eens het boek van Deepak Chopra: 7 spirituele wetten van succes.

Don'ts
  • Je verstoppen achter technologie. Je kunt geen relaties bouwen met mensen via beeldschermen. Eyeball-to-eyeball en het maken van verbinding met mensen is essentieel.
  • Niet luisteren naar feedback en een onpersoonlijke benadering.
  • Je richten op de korte termijn.

Ik ben Steve nog altijd dankbaar dat hij me toen, ik had nog weinig ervaring en een beperkt track record, de kans gaf om zijn bureau in Nederland te gaan vertegenwoordigen, en later in de Benelux. Hij nam daarmee een risico met de reputatie van het bureau. Ik wens wat dat betreft iedereen zo nu en dan zo'n ambassadeur en coach toe in zijn of haar loopbaan! En als de kans voorbij komt, hem te verzilveren!

Paul

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437