Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

De 9 do's en don'ts van onze start-up

Als de dubbel dip er niet komt hebben we, achteraf gezien, midden in de crisis tèn company opgericht. Toeval of niet, ik krijg de laatste tijd steeds meer vragen van mensen in loondienst die serieus nadenken over een carrière als ondernemer.

Wij zijn bijna twee jaar bezig en we hebben inmiddels een behoorlijk aantal opdrachtgevers waar we meestal weer terug mogen komen. We hebben clienten die ons aanbevelen in hun netwerk en langzamerhand begint er wat meer routine in de onderneming te komen. Zijn we er? Nee, natuurlijk niet! Elke dag is een nieuw avontuur. Toch is het begin gemaakt en wil ik je graag mijn lessen meegeven uit het doen van onze start-up.

1. Passie. Wij zijn allemaal gefascineerd om het beste uit organisaties en uit mensen te halen. Het is eindeloos interessant om uit een beschikbare groep mensen de beste prestatie te halen. Ik heb het zelf altijd fantastisch gevonden om een team naar een topprestatie te leiden. Snoeien is 'gemakkelijk' en 'kopen' is ook gemakkelijk. Maar hoe haal je het beste uit het beschikbare team? In mijn ervaring gaan opbrengsten voor de organisatie, of dat nou winstmaximalisatie is of betere patiënten-zorg, hand in hand met de beste teams. De kunst om zowel aandeelhouders, medewerkers als klanten blij te maken. Dat is wat ervoor zorgt dat we zo graag doen wat we doen. Het is essentieel om niet alleen te weten wat je doet en hoe je het doet, maar ook waarom je het doet. Waarom sta je 's-morgens op?

2. Financiën. Zorg dat je bovenop de financien blijft zitten. En dan bedoel ik echt: er bovenop! Hou je kosten zo laag en zo flexibel als mogelijk. Zorg voor voldoende liquiditeit. Met behulp van internetbankieren zorg je er tegenwoordig voor dat je te allen tijden direct je kosten en je omzet weet. Zorg voor een liquiditeitsprogose. Dus niet alleen boekhouden over wat is geweest, maar een voorspelling over je toekomstig werkkapitaal. Welke kosten en welke omzet verwacht ik op welk moment in de tijd? Het kan in mijn ogen nooit zo zijn dat je je boekhouder moet vragen hoe je eigen onderneming er financieel voor staat. Het is heel eenvoudig, zonder gezonde financiën is er geen bedrijf. Een absolute topprioriteit dus!

3. Spread the word! Zoek een manier van promotie voor je onderneming die bij je past en waarmee je je expertise kunt laten zien aan de markt. Onderschat nooit hoeveel tijd je kwijt bent aan commerciële activiteiten om een bedrijf op te bouwen. Zeker in de beginfase kan dat gemakkelijk tot wel 75% van je tijd zijn. Als je hier eigenlijk geen zin in hebt (want moeilijk is het namelijk niet, meer een kwestie van discipline) begin er dan beter niet aan. Als jij geen promotie wil maken voor je onderneming, zal niemand het voor je doen.

4. Zorg voor uitstekende uitvoering. In mijn ervaring krijg je vrijwel nooit direct grote opdrachten. Als nieuw bedrijf zul je je weer opnieuw moeten bewijzen en moet je er rekening mee houden dat je wordt uitgeprobeerd door je klanten. De kunst is om de kansen die je krijgt naar je beste vermogen te benutten, en dat te gebruiken om de onderneming weer wat verder uit te bouwen. Waarin verschil je van de concurrentie? Voor ons is dat, dat we alleen werken met consultants met praktijkervaring. Consultants die zelf 's-nachts wakker hebben gelegen over onderwerpen waarover we onze cliënten tegenwoordig adviseren.

5. Blijf doorgaan. Een bedrijf opbouwen is 20% creatitviteit en 80% hard werken. Zorg ervoor dat alle afwijzingen en tegenvallers je niet demotiveren. Of erger nog: ze persoonlijk opnemen. Maak een eerlijke analyse als iets niet lukt, en laat je eigen ego je niet foppen. Onderzoek wat je de volgende keer beter kunt doen. Leer ervan, schud een keer met het hoofd en ga weer door.

6. Have fun! Zorg dat je zoveel mogelijk geniet van de reis zelf. Het hebben van een doel is richtinggevend en motiveert. Maar per definitie zul je nooit je doel bereiken, want het doel schuift mee op in de tijd.

7. Zorg voor goede raad. Je kunt niet alles zelf. Zorg voor enkele mensen om je heen die je vertrouwt en die je aanvullen. Ik werk met een klein groepje mensen om me heen, die me op verschillende terreinen adviseren. Ik ontmoet regelmatig ondernemers die eigenlijk alles het liefst zelf willen doen. Terwijl volgens mij geldt: om te kunnen vermenigvuldigen, moet je kunnen delen.

8. Focus. Het is verleidelijk om alle zakelijke kansen die langs komen te benutten. In mijn ervaring heb ik de afgelopen 15 jaar vaak hele goede zakelijke relaties kunnen bouwen, juist in situaties waartegen we 'nee' hebben gezegd. Sterker nog: het lijkt weleens of dat dat de beste relaties geeft...

9. Investeer in jezelf. Wij investeren relatief veel in onze eigen ontwikkeling. Gecombineerd met onze praktijkervaring is dat namelijk de manier waarop we waarde kunnen blijven toevoegen voor onze relaties, nu maar ook in de toekomst.

Je moet voor jezelf weten wat ervoor zorgt dat je 's-morgens op staat. Als het bij je karakter past is ondernemen geweldig. Maar ik ken ook zo veel mensen die een schitterende corporate carrière maken. In een tijd waar je alleen al bij Starbucks 20 keuzes moet maken voor je je koffie eindelijk hebt is het essentieel om jezelf te kennen. Keuzestress leidt vaak tot het uitstellen van keuzes, en daar gaat het mis. Durf te kiezen en laat los wat je niet kiest.

Succes.

Paul

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437