Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Management of leiderschap?

In 1957 gaf Sir William Slim, een Australische generaal, een lezing over leiderschap voor een gemêleerd publiek in Zuid-Australië. Australië was tussen 1939 en 1955 zeer snel geïndustrialiseerd. Om een uitgebalanceerde economie op te kunnen bouwen, moest men dat tempo nog even blijven volhouden down under. In zijn speech maakt hij een aantal vergelijkingen tussen het leger en het bedrijfsleven. Veel elementen uit de speech van toen zijn nog steeds actueel.

Sir Slim filosofeert over het verschil tussen leiderschap en management. Leiderschap is volgens hem een van de oudste, natuurlijke en meest effectieve van alle menselijke relaties. Leiderschap is de samengestelde geest van visie en persoonlijkheid. Leiderschap is kunst. Management daarentegen, is meer intellectueel. Management is een kwestie van rekenen, van statistieken en van methodes. Van het inbrengen van routine in een organisatie. Management is veel meer een wetenschap.

Wat is leiderschap? Voor Slim is leiderschap de projectie van persoonlijkheid. De combinatie van overtuiging, dwang en voorbeeldgedrag dat ertoe leidt dat andere mensen doen wat je wilt dat ze doen. De persoonlijkheid van een leider is een mix van verschillende kwaliteiten: moed, wilskracht, kennis, beoordelingsvermogen en flexibiliteit van geest.

Moed is de basis van al het leiderschap. De belangrijkste taak van een leider is het nemen van beslissingen. Maar als hij niet het beoordelingsvermogen heeft om de juiste beslissingen te nemen, en hoe groter zijn wilskracht, des te tragischer zijn besluiten kunnen zijn. Ik kan mezelf uit de afgelopen 15 jaar tientallen situaties herinneren dat ik als eindverantwoordelijke maar een beperkte hoeveelheid informatie had, terwijl er in mijn ogen toch een beslissing moest worden genomen om vooruit te kunnen komen. "Een verkeerd besluit is soms zelfs beter dan helemaal geen besluit" zei ik dan weleens tegen mijn teams. Uiteraard heb ik ook getwijfeld. Misschien maar goed ook. Zeker als je van zowel intern als extern van tegenstrijdige adviezen wordt voorzien. Achteraf gezien hebben er in die reeks van beslissingen, ook weleens verkeerde beslissingen tussen gezeten. Maar alles bij elkaar, zat ik gelukkig meestal in de goede richting. Bovendien gaat in de loop van de jaren je ervaring wat meer mee helpen, waardoor je situaties sneller kunt doorgronden. Het effect van sommige beslissingen kun je soms pas enkele jaren later echt beoordelen.

Sir Slim vervolgt zijn speech. Iemand kan alle kwaliteiten van een leider bezitten, maar zonder integriteit kan iemand nooit een succesvolle leider zijn. Integriteit is een combinatie van iedereen gelijk behandelen en onbaatzuchtigheid. Van denken aan degenen die we leiden, voordat we aan onszelf denken. De echte leiderschapstest komt pas als al het moeilijk wordt. "Als de zee kalm is, kan iedereen zeilen", zei onze voormalige grootaandeelhouder en wijlen Klaus Jacobs daarover eens. Maar wat doe je als het weer om slaat, en de zee ruw wordt? Hoe sla je je daar doorheen? Volgen je mensen je dan ook nog? Dat zullen ze alleen doen als je denken dat je eerlijk bent en dat je om ze geeft.

Het zijn deze dingen. En niet de sterren en de strepen, of de dure directie-auto die het symbool van leiderschap zijn. Het is verbazend om te constateren hoeveel van de elementen uit een speech van meer 50 jaar geleden nu nog zo actueel zijn. De hoeveelheid informatie is verveelvoudigd, maar in feite ie er in essentie helemaal niet zoveel veranderd.

Leiderschap en management zijn verschillende dingen, hoewel ze vaak op een hoop worden gegooid. En zoals Sir Slim het in de jaren 50 al zei tegen zijn publiek in Zuid-Australie: "managers zijn noodzakelijk, leiders zijn essentieel."

Paul

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437