Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

De illusie van succes

Naarmate je groeit in je carrière, wordt de hoeveelheid informatie die je krijgt over je gedrag vanzelf minder. En dat is waar de succesillusie zijn intrede doet. Dat mensen met het verstrijken van de jaren steeds minder tegen je zeggen, wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat je steeds beter bezig bent. Je krijgt het alleen steeds minder te horen!

Mensen die aan je rapporteren zijn bijvoorbeeld bang voor hun eigen carrière, dus houden ze hun mond, bang voor een career killer. Mensen boven je, bijvoorbeeld een Raad van Commissarissen of de CEO, focussen vooral op je cijfers (the what). In veel ondernemingen is het ook vandaag nog steeds zo dat, zolang de cijfers in orde zijn, je verder in feite met rust wordt gelaten. Eventuele collega's (peers) tenslotte geven je vaak geen of versluierde informatie omdat ze dat ingewikkeld vinden. Soms zelfs omdat ze hun eigen agenda hebben. Met wat geluk, krijg je thuis van je partner nog weleens wat te horen. Hoe goed bedoeld ook, vaak is dat iemand die je werksituatie niet volledig kan doorgronden en belanghebbend is. Kortom, als je niet oplet raak je steeds verder geïsoleerd. Naarmate je groeit in je carrière, wordt het dus steeds belangrijker om je eigen kritiek te organiseren!

Ingesleten slechte gedragingen zijn bijna altijd de oorzaak van het niet kunnen doorbreken naar de volgende stap. Dat kan een echte promotie zijn, bijvoorbeeld een promotie van Controller naar CFO, of van COO naar CEO. Maar het kan ook zo zijn dat je in je huidige positie nog veel effectiever kunt worden als je werkt aan het afleren van verkeerd gedrag. We hebben het dan over the how, in tegenstelling tot the what.

Hoe verander je je gedrag en hoe leer je ingesleten verkeerd gedrag af? Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om mensen om je heen te vragen hoe je kunt verbeteren. Maak hen deelgenoot van jouw ambitie om te veranderen. En weersta de verleiding om bij elke opmerking te denken, of zelfs te zeggen, dat klopt niet of ze weet niet hoe het in het echt is. Denk niet teveel dat het succes van het bedrijf dat je leidt, vooral door jou zo succesvol is. Doorzie dat elke promotie die je krijgt, het moeilijker voor je zal maken om nog te veranderen. Je kunt alleen datgene veranderen wat je ècht zelf wil veranderen.

Benut het zelfvertrouwen, de ambitie, het doorzettingsvermogen en het talent dat ervoor heeft gezorgd dat je op deze verantwoordelijke positie terecht bent gekomen. Maar verweef het met de bescheidenheid, persoonlijke ontwikkeling en het inzicht dat nodig is om je volgende stap te kunnen zetten.

Paul

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437