Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Van elke 10 van uw medewerkers, willen 6 in 2010 nog van baan veranderen!

Uit een eerder deze maand verschenen onderzoek van de Hay Group blijkt dat in West-Europa bijna 60% van alle medewerkers gaat proberen om een nieuwe baan te vinden. Met het verbeteren van het economische klimaat zit meer dan de helft van uw mensen klaar om te proberen van baan te veranderen. Uiteraard zal niet iedereen de daad bij het woord voegen. Bovendien zal een deel niet succesvol zijn in hun poging. Maar dat de arbeidsmarkt terug in beweging is gekomen, wordt ondersteund door de kwartaalcijfers van de grote werving & selectie- en uitzendbureaus. Na soms wel acht opeenvolgende kwartalen van krimp hebben bijna alle grote bureaus de afgelopen weken voor het eerst weer tientallen procenten groei gepresenteerd aan de financiële markten.

De kosten voor een betreurd vertrek (regretted loss) kunnen flink uiteen lopen. Onderzoek wijst uit dat de kosten ergens liggen tussen € 50.000,- en € 500.000,-. Er is dus een directe economische reden om uw medewerkers beter te binden aan uw organisatie. Als mensen zich meer gewaardeerd voelen, leidt dat bijvoorbeeld tot meer dan 50% minder verloop van medewerkers. Bovendien neemt hun prestatie met meer dan 50% toe. Beiden hebben directe impact op de bottom-line en de continuïteit van uw organisatie.

De vergrijzing begint de komende jaren pas echt voelbaar te worden in organisaties. In België bijvoorbeeld, is inmiddels meer dan de helft van de mensen ouder dan 40 jaar, een trendbreuk. Tot nu toe hebben we in feite gewerkt in een ruime arbeidsmarkt waar meer aanbod dan vraag is. Door de crisis hebben veel medewerkers de afgelopen twee jaar even afgewacht. Maar de war for talent zal de komende jaren weer gaan losbarsten. Herinnert u zich nog de sollicitatiegesprekken die werden gevoerd door IT bedrijven in autoshowrooms, waarbij de sollicitant na afloop direct de leaseauto mocht uitzoeken? Dat beeld gaan we in verhevigde vorm terugzien de komende jaren. In een kenniseconomie zoals in de Benelux, zullen alleen bedrijven en organisaties die de beste medewerkers aan zich kunnen binden in de toekomst succesvol zijn.

De belangrijkste redenen waarom mensen gefrustreerd raken in hun huidige baan zijn:
  1. bureaucratie;
  2. slechte (ICT) systemen;
  3. belangenverstrengeling;
  4. direct leidinggevende.
Mensen gaan vaak werken voor een organisatie vanwege het imago. Ze verlaten haar helaas vaak weer vanwege hun leidinggevende. Vergis u niet, een flink deel van uw management en specialisten zit nu klaar om in beweging te gaan komen zodra de eerste mogelijkheden zich voor gaan doen. En over het algemeen vertrekken uw beste medewerkers het eerst. Het is nu de tijd om het behoud van uw medewerkers bovenaan het prioriteitenlijstje te zetten van de directie. In onze column van 9 april 2010 Beste medewerkers binden gingen we al eens wat verder in op manieren waarop u uw mensen beter aan uw organisatie kunt binden.

Paul

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437