Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Panta rhei

In een tijd waarin we net een beetje aan het bekomen zijn van de financiële crisis, zet het as van een IJslandse vulkaan met een onuitspreekbare naam onze wereld deze week op zijn kop. De topman van een relatie waarvoor we begin deze week een driedaagse workshop in Wallonië mochten verzorgen, werd afgelopen weekend zelfs met een nachtelijke taxi-rit vanuit Zuid Spanje in allerijl naar België terug gebracht om nog net op tijd bij onze workshop aan te kunnen schuiven. En we hadden nog zo gezegd tegen die IJslanders: 'send us cash, not ash!'… :-) Op het moment dat je denkt, 'nu kan het wel even' of 'we wachten wel als alles wat rustiger is', is er altijd wel weer iets nieuws dat onverwacht gebeurt. De moraal is volgens mij dat verandering onze enige zekerheid is. Alles beweegt. Of, zoals Heraclitus het 500 jaar voor Christus al zo mooi zei; 'panta rhei'; alles stroomt.

Succesvolle bedrijven zijn in staat om steeds weer snel in te blijven spelen op bewegingen van buitenaf. Denk eens aan het Taiwanese HTC dat om de paar maanden volledig nieuwe lijnen met mobiele telefoons op de markt weet te brengen. Time-to-market van nieuwe producten is daar ultra kort. Veel organisaties hebben echter de neiging om na verloop van tijd meer intern gericht te raken. Stap voor stap, meestal ongemerkt, sluipt het erin. In de loop van de jaren gaan de luiken stukje bij beetje verder dicht. In het comfort van bijvoorbeeld een goed marktaandeel of technisch superieure producten wordt men zoetjes aan in slaap gewiegd. Terwijl de wereld om hen heen allang weer is veranderd: 'panta rhei'. Dit kan grote gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de Amerikaanse auto-industrie die vorig jaar door een enorm dal is gegaan omdat ze te lang teerden op oude successen en niet snel genoeg veranderden. Je moet er dus voor zorgen dat a. de luiken open blijven staan, zodat de wind naar binnen kan waaien om het stof te verwijderen en b. dat de kwaliteit van de communicatie intern goed genoeg is, zodat tijdig bijgestuurd kan worden op veranderingen in de buitenwereld.

Een van de bekendste technieken voor betere communicatie is het geven van feed back. Feed back is eigenlijk niets meer dan elkaar volgens een aantal gedragsregels informeren wat je vindt van iemands vertoonde gedrag in het verleden. Ik zie bijna altijd dat dat veel te weinig gebeurt. Mensen die het ontvangen voelen zich persoonlijk aangevallen en denken: 'ik ben niet goed'. En de gever van feedback anticipeert daarop door het maar niet meer te geven, bang om weer persoonlijk aangevallen te worden. Of omdat ze denkt dat de persoonlijke relatie anders beschadigt. Terwijl we iemand juist zouden moeten bedanken als ze het aan durft om je feedback te geven! De praktijk is helaas zo ontzettend anders. Ik heb het zelf ondervonden in de jaren dat ik leiding mocht geven en mijn verantwoordelijkheden met de jaren groeiden tot uiteindelijk die van bestuurder. Elk jaar moest ik meer moeite doen om te horen hoe de mensen er ècht over dachten. 'It's lonely at the top of the house' bestaat helaas echt.

Een tweede probleem van feed back is dat het gaat over het verleden. Niemand kan het verleden veranderen. Feed back is dus eigenlijk een negatieve gesprekstechniek waarin je spreekt met elkaar over zaken die toch niet meer te veranderen zijn. Mijn ervaring is dat vooral het geven van feed back door mensen moeilijk wordt gevonden. En dat het daarom zo weinig gebeurt. Praten met elkaar over de toekomst is veel nuttiger: de toekomst is namelijk wèl te beïnvloeden. Ten tweede is het voor de degene die het moet doen zoveel gemakkelijker om het te geven. Deze techniek is de laatste jaren steeds meer in de belangstelling komen te staan en staat bekend onder de naam 'feed forward'.

Komende weken ga ik verder in op de techniek van feed forward. Voor nu een zonnig weekend gewenst!

Paul

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437