Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Immateriële bezittingen gewaardeerd

Eind januari 2010 verscheen in het Nederlandse Financieele Dagblad een interessant artikel. Erik Roelofsen, werkzaam voor PricewaterhouseCoopers en verbonden aan de Rotterdam School of Management, is gepromoveerd op het fenomeen: 'informatievoorziening voor analisten via conference calls'. Bij de publicatie van de kwartaal- of jaarcijfers van beursgenoteerde ondernemingen, wordt tegenwoordig vaak een conference call georganiseerd voor de analisten. Die krijgen tijdens zo'n telefonische vergadering de gelegenheid om de bestuurders van een onderneming eens stevig aan de tand te voelen. In Amerika zijn deze calls zelfs verplicht en moeten ze openbaar worden gemaakt. Als je geïnteresseerd bent om zo'n call een keer te volgen, kun je ze via de corporate websites van de onderneming, en dan meestal via de optie 'investor relations', vaak terug luisteren.

Wat heeft Roelofsen aangetoond? Hij ontdekte dat analisten tijdens zo'n conference call al beginnen te handelen in de aandelen van de onderneming. Roelofsen heeft daarvoor de uitzendtijden naast de koersgrafieken gelegd. Maar zijn onderzoek wordt pas echt interessant als hij aantoont dat analisten tijdens de conference calls vooral geïnteresseerd zijn in de immateriële zaken van de onderneming. Wèlke vragen worden er door de analisten gesteld: Hoe gaat het bedrijf om met hun eigen cultuur? Wat doet het bedrijf aan ontwikkeling van het eigen leiderschap? Wat investeert de onderneming om de competenties van haar medewerkers verder te ontwikkelen? Kortom, het blijkt dat analisten vragen naar immateriële informatie, en niet naar materiële informatie. En, nog interessanter, het blijkt dat analisten direct beginnen te handelen op basis van de antwoorden die ze krijgen op hun vragen. Dus de 'zachte' informatie van een onderneming blijkt keiharde en directe impact te hebben op de totale waarde van een onderneming. En da's interessant. Want, waar we, van de jaren 80 tot ruwweg begin 21e eeuw in een zeer rationeel bedrijfsmodel hebben gewerkt, lijken we nu steeds meer toe te groeien naar waardering voor de immateriële 'bezittingen' van een organisatie. Niet alleen in 'lip service' of 'window dressing'. Maar direct vertaalt in de totale financiële waardering van een onderneming.

Ik ben optimistisch over deze ontwikkeling. Want een onderneming staat natuurlijk niet naast de samenleving, maar moet er juist middenin staan. Een bedrijf is veel meer dan alleen de optelsom van omzet, winst en de groei van beiden. En zoals ik van mijn zwager, die werkzaam is in de financiële wereld leerde, 'the trend is your friend'. En de trend is goed!

Paul

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437