Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Het leiden van je ego

Leiderschap heeft de afgelopen twee jaar flink wat van haar glans verloren. Denk aan Bernie Madoff, de New Yorkse effectenhandelaar. Hij is in zekere zin de verpersoonlijking geworden van de geldrush op Wall Street. En bijvoorbeeld Rijkman Groenink. Hij wordt door velen van ons persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor de desintegratie van ABN AMRO. Er werd door hen te weinig het goede voorbeeld gegeven. Zij vielen van hun -door ons gebouwde- voetstuk. Zo wijzen we leiders af. Maar het is interessant dat we tegelijkertijd ook telkens weer behoefte lijken te hebben aan iemand die ons leiding geeft. Iemand die ons de weg wijst en navigeert door verwarrende tijden. Iemand die we op kunnen hemelen. Hoe reëel is dat eigenlijk?

Hoe gaat het met ons als we zelf de leider mogen zijn? Ons ego kan ons behoorlijk in de weg zitten als we leiding geven. We denken namelijk dat het succes of het falen van een onderneming in grote mate afhankelijk is van ons. Maar wat een vergissing om zo te denken! We moeten leren zien dat het succes van een organisatie meestal voor het grootste gedeelte afhankelijk is van de mensen die al die jaren het werk verrichten. De mensen die elke dag het verschil komen maken. Het is ons eigen ego dat ons doet geloven dat de leider de enige is die het verschil maakt. De meeste Amerikaanse managementliteratuur doet daar nog een schepje bovenop. Er worden uitgebreide biografieën geschreven over grote ‘leiders’. Vele van die boeken halen vervolgens de bestseller-lijsten. Hierdoor wordt het beeld van de leider verder gemystificeerd. De bijdrage van de leider wordt over het algemeen schromelijk overdreven. Het succes van een organisatie is maar in beperkte mate afhankelijk van die ene persoon die tijdelijk het privilege heeft om het hoogste ambt te mogen bekleden.

Een relevant citaat in dit verband komt uit het China van 2500 jaar geleden: ‘de beste leider valt niet op. En als het werk erop zit, zullen de mensen zeggen, we hebben het zelf gedaan’.

paul

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437