Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

2010 Executive Coaching Conference

Vorige week hebben we deelgenomen aan de "2010 Executive Coaching Conference" in New York. Deze conferentie werd georganiseerd door "The Conference Board" in Noord Amerika. Het doel voor ons was om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in executive coaching. Daarnaast wilden we graag ons internationale netwerk onderhouden en uitbreiden. Het was een bijzonder interessante bijeenkomst. De presentaties en discussies hadden hoge toegevoegde waarde. De deelnemers waren deskundige afgevaardigden van Fortune 500 ondernemingen.

Op basis van de presentaties, discussies en de gesprekken die we hebben gevoerd, zien wij vijf trends in executive coaching.
  1. Het investeren in high potentials en executives gaat gewoon door, crisis of niet! Bij bijna alle ondernemingen die deelnamen aan de conferentie, zijn de budgetten voor executive coaching vrijwel overal in stand gehouden of zelfs uitgebreid.
  2. Executive coaching werd in het verleden nog weleens oneigenlijk ingeschakeld voor "remedial" coaching. Die tijd is nu echt voorbij. Executive coaching richt zich nu op de "seniors" en "the best and the brightest" van de onderneming.
  3. Waar executive coaching in het verleden vaak als een ad-hoc activiteit werd ingezet, is het nu een integraal onderdeel geworden van de strategische business planning van ondernemingen.
  4. Veruit de meeste executive coaching betreft "behavioral" aspecten. Er wordt dan gecoached op het realiseren van duurzame, zichtbare en positieve gedragsveranderingen; waardoor de executives succesvoller kunnen opereren in de steeds complexere wereld. Deze methode is de afgelopen tientallen jaren sterk ontwikkeld en verfijnd door onder andere Marshall Goldsmith. Zijn aanpak is inmiddels de standaard geworden voor veel Fortune 500 ondernemingen, zoals Microsoft, NASA, Procter & Gamble, American Express, ING Americas en Google, allen aanwezig op de conferentie. Dit was voor ons een bevestiging dat ons programma hierop goed aan sluit.
  5. De aanbieders van executive coaching zijn zeer divers. Vrijwel alle aanbieders zijn "boutique" firms. Er zijn wel enkele wat grotere aanbieders, maar die hebben executive coaching niet als hun kernactitviteit. Voorbeelden hiervan zijn LHH, Hay en Egon Zehnder, die respectievelijk outplacement, remuneratie en executive search als hun specialisme hebben. Bedrijven selecteren voor hun toptalenten toch vooral de coach als individu, meer dan het bedrijf dat iemand vertegenwoordigt. Daarom investeren we zelf ook veel in het opbouwen en onderhouden van onze eigen netwerken met ervaren business coaches. En wat dat betreft was het bezoek aan de conferentie nuttig voor ons netwerk.
Marshall Goldsmith, Paul Donkers en Herman van Herterijck tijdens een werkontbijt, voor aanvang van de conferentie

Wij zijn inmiddels weer terug in de Benelux. De sneeuwstorm die vorig weekend het oosten van de VS teisterde bereikte ons net niet en bleef steken bij Washington DC. Brrr. het was koud buiten, maar van binnen zijn we opnieuw geïnspireerd!

Herman & Paul

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437