Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Investeren tijdens de crisis

De Beurzen veren de laatste weken op. Veel beleggers hebben al een voorschot genomen op de vierde kwartaalcijfers die ons op dit moment overspoelen. Het vertrouwen in economisch herstel groeit. Veel bedrijven kunnen niet veel langer meer wachten met het uitstellen van investeringen. En dat, terwijl veel middelgrote ondernemingen nog middenin de crisis zitten. Bedrijven die door een tegenvallende orderportefeuille, nu teveel mensen in dienst hebben. Regelmatig komen beide situaties zelfs voor in 1 en hetzelfde bedrijf. Een schijnbare paradox, die om praktisch leiderschap vraagt van de directie.

Want hoe vertel je dat de business portfolio moet worden bijgesteld om de continuïteit en winst van de onderneming te garanderen? Dat er dus geïnvesteerd wordt, terwijl er tegelijkertijd mensen moeten vertrekken? De belangrijkste boodschap die het management moet uitdragen is de onomwonden waarheid. Daarbij is het van belang dat het topmanagement altijd met 1 mond spreekt. Dat ze veel communiceert en zichtbaar is op de werkvloer. Desnoods moet exact dezelfde boodschap verschillende keren worden herhaald. Dat maakt dat er soms boodschappen 'gescript' moeten worden. In de bestuurskamer moeten voorbereidingen worden getroffen voor communicatie naar alle stakeholders. Dat komt misschien niet altijd spontaan over, toch is het aan te raden. Er moet worden uitgelegd aan medewerkers waarom er wordt geïnvesteerd en gereorganiseerd op hetzelfde moment. Mijn persoonlijke ervaring is dat medewerkers dat over het algemeen best begrijpen, zolang het op een eerlijke manier wordt gedaan, en ze niet het gevoel hebben dat ze in de maling worden genomen.

Afscheid van medewerkers moet op koninklijke wijze gebeuren, eventueel begeleid door een outplacement programma. Wanneer je als management na het ontslag over de vertrokken medewerkers spreekt, altijd met respect! Misschien dat je opmerkingen niet eens bij de vertrokken medewerker zelf terecht komen. Maar met dit gedrag laat je ook aan je huidige medewerkers zien dat zij werken in een omgeving die waardering heeft voor de mensen die ooit aan de organisatie verbonden zijn geweest, ook daarna! Dat was altijd al van belang als fatsoenlijk werkgever. Maar is nu ook nog eens een voorwaarde geworden voor de continuïteit van de onderneming. De wereld is de laatste paar jaar, vooral door toedoen van het internet, veel transparanter geworden. Iets waar het management rekening mee dient te houden als ze beste mensen wil blijven aantrekken en behouden.

paul

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437