Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Dirk Scheringa Bank

Het drama rondom de DSB is in alle hevigheid bezig. Mensen in de media buitelen over elkaar heen om de schuld voor het omvallen van de DSB bank te verklaren. Het beeld dringt zich op dat een aantal mensen heeft geprobeerd om Dirk Scheringa te waarschuwen voor de gevolgen van zijn beleid.

Ik ben niet in de positie om een oordeel te geven over de DSB bank. Maar als professional zie ik wel dat de structuur van de bank er mede toe heeft geleid dat de huidige situatie kon ontstaan. Want, naarmate iemand succesvol wordt, gaat hij meer gedrag vertonen waarmee hij in eerste instantie succesvol is geworden. Maar om naar het volgende niveau te komen, zou iemand juist ander gedrag moeten gaan vertonen. Bovendien doet zich het fenomeen voor dat je minder en minder feedback krijgt op je eigen functioneren, naarmate je succesvoller wordt. Mensen durven zich niet meer zo goed naar je uit te spreken, bijvoorbeeld uit angst voor hun eigen carriere. Het spreekwoord luidt niet voor niets: 'wiens brood men eet, diens woord men spreekt'. Nu wordt duidelijk dat de macht binnen de DSB bank slechts bij 1 persoon is geconcentreerd. En dat is per definitie een riskant model. Want je moet wel erg sterk in je schoenen staan, om na al die jaren jezelf te blijven relativeren, en om te blijven zien in welke domeinen je moet groeien.

En dat is precies een van de redenen waarom ik overtuigd ben van de kracht van een goed 360 graden assessment. Mits goed uitgevoerd en begeleid door een capabele consultant, kan een 360 assessment zeer krachtige feedback geven op iemands functioneren in de werksituatie. Door bazen, collega's en medewerkers namelijk anoniem te vragen om informatie, ontstaat voor de executive de mogelijkheid om de gevolgen van zijn eigen gedrag onder de loep te nemen. En geeft het de mogelijkheid om bijvoorbeeld blinde vlekken op het spoor te komen. En op die manier tot een soort 'persoonlijk ontwikkelings paspoort' te komen.

paul

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437