Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Waarom veranderen zo moeilijk is

Gedragsveranderingen zijn moeizaam en duren bijna altijd langer dan we denken. Dr. Kelly Goldsmith van de Kelogg School of Management heeft onderzocht waarom mensen opgeven en heeft daarvoor vijf oorzaken gevonden. Door deze oorzaken van-te-voren te doorzien, kun je ze gebruiken om daarmee je kansen te vergroten om succesvol en positief je gedrag te veranderen.

1 Eigenaarschap
Een van de klassieke fouten die wij kunnen maken in leiderschapsontwikkeling en executive coaching is de belofte: 'hier is uw oplossing!'. Om succesvolle en duurzaam positieve gedragsveranderingen te bereiken, is persoonlijk eigenaarschap essentieel. Alleen de persoon zelf kan de verandering laten 'gebeuren'. Bottom line is: niemand kan het voor je doen.

2 Tijd
We hebben de neiging om te optimistisch te zijn als het gaat om het zetten van doelen voor verandering. Gedragspatronen zijn gedurende tientallen jaren ingesleten. Als je dat wil veranderen lukt je gewoonweg niet in een paar maanden. Neem gerust nog 50% meer tijd dan je oorspronkelijk plan om uiteindelijk je doel ook echt te kunnen bereiken.

3 Moeilijkheid
Het blijkt keer op keer weer dat we niet alleen de neiging hebben om te weinig tijd voor de gedragsverandering in te ruimen, maar we onderschatten ook nog eens dat het vaak moeilijker is dan dat we aanvankelijk hadden gedacht.

4 Afleiding
Probeer je afleidingen als het ware vooraf te plannen. Business is nog nooit zo snel en hectisch geweest als nu. Hectisch is het nieuwe 'normaal' geworden. Als je daar niet vooraf rekening mee houdt, word je volledig opgeslokt, waardoor de verandering in de knel komt.

5 Onderhoud
Het veranderen van gedrag is bijna nooit een 'quick fix'. Het vraagt hard werk, doorzetten en dan nog zal dat niet alle problemen oplossen. Ook al heb je veranderingen doorgemaakt, vaak moet je ze blijven onderhouden in de loop van de jaren.

paul

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437