Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Klagen over de baas

Het is verbazend hoeveel productieve uren de gemiddelde werknemer letterlijk weggooit met klagen over zijn baas en over de organisatie waarvoor hij werkt. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan over dit onderwerp. De meeste onderzoeken wijzen uit dat de gemiddelde werknemer zo'n vier uur per week besteed aan klagen over zijn baas of de organisatie. Dit loopt volgens sommige onderzoeken zelfs op tot gemiddeld vijf à zes uur per week.

Ik wil je graag vier goede redenen geven om per direct te stoppen met dit niet effectieve gedrag.

Klagen over wat er allemaal niet goed is heeft geen enkele zin. De wereld is simpelweg niet perfect. Rijk en arm zijn niet eerlijk verdeeld. Er wordt gediscrimineerd. Er is onrecht. Het is beter om je te richten op zaken die je kunt beïnvloeden. Je maakt het voor jezelf en voor je directe omgeving er alleen maar onnodig vervelender op. Je verdoet je tijd ermee! Bedenk dat je een deeltijdstudie kunt afronden in de tijd die je besteed per week aan klagen.

Klagen over je baas is niet goed voor je loopbaan. Grote kans dat de verhalen over je geklaag een keer bij je baas terecht komen. Een kleine kans dat hij jou dan nog promoveert.

Klagen is slecht voor de reputatie van de organisatie waarvoor je werkt. Wie wil er nou producten of diensten afnemen van een organisatie waarover slechte verhalen de ronde doen. Uiteindelijk benadeel je door je gedrag de hele organisatie.

Met klagen breng je ook jezelf in diskrediet. Want als je baas zo'n eikel is en de organisatie zo slecht; waarom werk je er dan nog? Mensen zullen het misschien niet zo rechtstreeks zeggen: maar uiteindelijk ben je zelf de grootste loser als je niet op past.

Wil je meer weten over dit fenomeen? Neem dan eens een kijkje op http://www.badbossology.com

paul

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437