Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Leven in overvloed

Deepak Chopra is wereldberoemd geworden door zijn werk als schrijver. Hij is Indiër van oorsprong, maar woont en werkt al sinds vele jaren in de Verenigde Staten. Opgeleid als arts, weet hij in zijn werk op een unieke manier het westen en het oosten met elkaar te verbinden. Hij is met name geïnspireerd door het hindoeïsme. Zijn boek: ' de zeven spirituele wetten van succes' geeft praktische inzichten om het leven op een succesvolle manier te leven.

De zeven wetten die hij in zijn boek uitwerkt zijn:
1. de wet van de pure potentialiteit
2. de wet van het geven
3. de wet van het 'karma'
4. de wet van de minste weerstand
5. de wet van de intentie en de wens
6. de wet van het afstand nemen
7. de wet van het 'dharma', oftewel doel in het leven

Nu zijn er bibliotheken vol geschreven over filosofie. Wat mij betreft springt dit boek er op twee manieren uit. Op de eerste plaats is het ongelofelijk toegankelijk geschreven. Het is geen dik boek, en de schrijfstijl zal voor bijna iedereen prettig zijn om te lezen. Bovendien onderscheidt dit werk zich doordat de wet en de filosofie erachter niet alleen wordt beschreven. Aan het einde van elke wet geeft hij namelijk suggesties hoe je deze wetten in je dagelijkse leven kunt toepassen. Daardoor wordt het nog gemakkelijker om zijn inzichten toe te passen in je dagelijkse leven.

kortom: lezenswaardig! paul

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437