Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

het pluche lonkt

Veel mensen ambiëren een plaats in de directiekamer. Maar de top is smal en de directietafel heeft maar een beperkt aantal stoelen.
De meesten zullen er daarom nooit komen. Onderweg houden ze te weinig rekening met het opbouwen van relaties met alle stakeholders om de gedroomde promotie te krijgen. Vaak zie ik dat iemand onvoldoende steun verwerft van alle groepen rondom de organisatie die invloed uitoefenen op de uiteindelijke beslissing. Wij onderscheiden zeven verschillende stakeholders: de huidige CEO, medewerkers, directe collega's, grote klanten van een onderneming, raad van commissarissen en eventuele analisten en grote aandeelhouders.

Een goede manier om de steun te krijgen van alle stakeholders is door actief aan de slag te gaan met persoonlijke ontwikkeling. Ik zie vaak dat er andersom wordt geredeneerd: 'om de ideale kandidaat te zijn, heb je geen zwakke plekken'. Terwijl het juist je kandidatuur versterkt als je jezelf actief ontwikkeld. Door bijvoorbeeld feedback die je hebt gekregen uit een 360 vragenlijst actief te gebruiken. Betrek je huidige baas en andere collega's bij je ontwikkeling als leider.

Tenslotte moet je laten zien dat je klaar bent voor het grote werk, zonder dat je daarbij de huidige leiding voor het hoofd stoot. Een kwestie van het ontwikkelen van voelsprieten en het leren inschatten van gevoeligheden. Je huidige team uitstekend leiden en goede prestaties neerzetten is over het algemeen de beste reclame voor je kandidatuur.

paul

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437