Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

goede leiders ontwikkelen zichzelf

Iedereen is het er inmiddels wel over eens dat de beste bedrijven die bedrijven zijn met de meest competente en gemotiveerde medewerkers. Want, ook al produceert de onderneming goederen of verleent de organisatie diensten, het is uiteindelijk het gedrag van de mensen in de onderneming die de prestatie van de onderneming bepalen. Een van de grote vragen die een onderneming zich stelt is: hoe haal ik de maximale prestatie uit mijn onderneming?

Een flinke stap in de goede richting is het gedrag van de leiding zelf. Want wat een leider zegt doet over het algemeen niet zoveel ter zake, het gaat erom wat hij doet! Stelt de man of vrouw aan de top zich kwetsbaar op? Durft hij te zeggen dat hij ook niet altijd alles weet. Laat hij aan zijn medewerkers zien dat hij serieus investeert in zichzelf om beter te worden? En dan niet uit pr overwegingen, maar authentiek, om zijn eigen prestatie en daarmee de prestatie voor zijn onderneming te verbeteren?

Door zelf het goede voorbeeld te geven, geeft de CEO of CFO het krachtigste voorbeeld af aan alle managementlagen onder zich. Doordat de top zich commiteert aan zelfontwikkeling, kunnen de lagen daaronder zich eenvoudigweg niet permitteren om daar onverschillig mee om te gaan. Helaas werkt het goede voorbeeld net zo sterk de andere kant op. Dus op het moment dat de leiding zich gedraagt als de alwetende, zullen alle niveaus daaronder de neiging hebben om hetzelfde gedrag te gaan vertonen.

Het goede voorbeeld door de CEO geldt niet alleen voor de top, maar voor alle managementlagen. Succesvolle leiders willen dat hun mensen zich succesvol ontwikkelen. Door zelf het goede voorbeeld te geven, worden de mensen aangemoedigd aan de slag te gaan met zichzelf.

paul

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437