Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Topprestatie

Als iemand groeit in zijn carrière en uiteindelijk een topfunctie bekleed, doet zich vaak een opmerkelijk fenomeen voor. Om aan de top te komen, gebruikt iemand een mix van talent, competenties en ambitie. Wat ik echter in de praktijk vaak zie, is dat de meeste mensen onvoldoende investeren in het bouwen aan een professioneel netwerk. Terwijl dat nu juist belangrijker wordt om succesvol te kunnen blijven presteren. In je huidige baan, maak ook voor je eigen toekomst. De trend van de gemiddelde functieverblijftijd voor topfuncties gaat nog steeds naar beneden en gaat inmiddels richting de 3,5 jaar. Life time employment is allang voorbij. En bijna alle werkgevers gedragen zich inmiddels daarnaar. Een professioneel netwerk kan goed van pas komen om tijdens je huidige baan beter te presteren. Maar ook als het tijd is voor een nieuwe loopbaanstap geeft een goed netwerk je zoveel meer mogelijkheden. Op het juiste moment zaaien geeft later een goede oogst!

Naast je technische competenties worden je persoonlijke ontwikkeling en je professionele netwerk steeds belangrijker als je carrière maakt. Hoe ga je als persoon om met alle ervaringen die je inmiddels hebt opgedaan in je leven en in je werk? En hoe verwerk je die gebeurtenissen? Op welke wijze is dat vormend geweest voor je karakter? En als gevolg daarvan: hoe vertaalt zich dat naar je gedrag als leider in een organisatie? De meest effectieve leiders zijn, inmiddels door meerdere onderzoeken bevestigd, mensen die als 'level 5 leader' werken. Mensen die in dienst van de organisatie werken en in hun gedrag minder door hun eigen ego worden geleid.

paul

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437