Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Leiding geven aan je baas

“hoe is het mogelijk dat iemand op dàt niveau….”

Zoiets weleens gehoord in de wandelgangen? Vast wel.

Iedereen die deel uit maakt van een organisatie, heeft te maken met een mate van hiërarchie. Een baas of toezichthouder waaraan verantwoording moet worden afgelegd. Hoezeer we onszelf soms ook voor de gek houden dat dat niet zo is. Hoeveel vrijheid we toch wel niet hebben.

Hoe effectief je bent in leiding geven aan je baas, oftewel managing up, maakt vaak het beslissende verschil voor de kansen die je tijdens je loopbaan krijgt. Wij zien in onze praktijk dat mensen soms veel tijd en energie kwijt raken aan het openlijk of heimelijk klagen over hun baas. Niet effectief.

Het echte probleem hier is namelijk dat de vooronderstelling over een baas niet klopt. Nergens staat dat de baas altijd de slimste is, altijd de beste beslissingen neemt. De sociaalste is of de meest logische persoon is die er rond loopt in de organisatie. De baas is gewoon degene die op dat moment de bevoegdheid heeft om beslissingen te nemen. Niks meer en niks minder. En dat is precies de denkfout die we vaak maken.

De meest effectieve investering die we kunnen doen in onszelf is echt accepteren dat degene die op dat moment de bevoegdheid om de beslissingen te nemen, de baas is. Je bent zelf op zo’n moment de verkoper van je ideeën aan je baas. Zolang je baas niet overtuigd is, ben je dus nog niet succesvol geweest in het verkopen van je idee. Zo eenvoudig is het.

Scoor elk van de 10 vragen hieronder eens tussen 1 (laagste) en 4 (hoogste). En tel daarna je totale score eens op.
  1. Kijk eens in de spiegel. Accepteer je echt dat je baas degene is die de beslissingen neemt, en je zelf dus de verkoper bent? Of is het misschien wel je ego dat in de weg zou kunnen zitten?
  2. Zorg je ervoor dat belangrijk slecht nieuws altijd snel bij je terecht baas komt? Ben je daarin betrouwbaar als haar partner? En stel je haar dan ook direct oplossingen voor?
  3. In hoeverre zorg je ervoor dat je je deadlines haalt? Kom je je beloftes telkens weer na?
  4. In hoeverre trap je weleens in de valkuil van overpromising en underdelivering?
  5. Zorg je ervoor dat je de communiceert over de strategische hoofdlijnen met je baas? En niet verzand in details?
  6. Zorg je ervoor dat je kort, bondig, maar volledig bent in je communicatie met je baas? Zodat je niet overdreven veel van haar schaarse tijd in neemt? Je wilt voorkomen dat je high maintanance wordt.
  7. In hoeverre ben je pro-actief om je baas te adviseren? Help je haar om te denken over de scenario’s voor de toekomst?
  8. Leg je verschillende scenario’s aan haar voor om uitdagingen te adresseren? Inclusief je voorkeur voor een van de scenario’s. En leg je uit waarom?
  9. Verplaats je je weleens echt in haar schoenen? Waar ligt ze echt wakker van? Ga nooit alleen uit van je eigen belang of van je eigen afdeling.
  10. In hoeverre laat je zien dat je leert van je fouten? Sta je open voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling?
En, wat is je score?

Boven 30 : ga zo door en bouw het verder uit.
Tussen 20 en 30 : analyseer en beslis op welke gebieden je zo spoedig mogelijk moet sleutelen.
Beneden de 20 : analyseer en maak er dringend werk van om een echte step-change te maken. Zoek mogelijk interne of externe hulp om je hierbij te helpen.

Leiding geven aan je baas is een van de sleutels om naar het volgende niveau door te kunnen groeien. Een boek dat wij in dit verband regelmatig aanraden is: ‘Why should the boss listen to you’.

Hope this helps

Paul Donkers

We’d love to hear your experiences with your bosses. Please use the spaces hereunder.

By Paul Donkers

"my purpose is to help improve strategy execution, to create high performing teams and coach for effective business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437