Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Espresso coaching

Coaching is geen hogere wiskunde. Wie er in slaagt om kinderen goed op te voeden, beschikt al over een flinke dosis talent. Heb je ooit van op afstand een moeder geobserveerd die haar peuter op een kordate manier de les leest?

Toegegeven, het is een alledaags tafereel. Jaren geleden zat ik thuis rustig wat rapporten door te nemen. Plots barst de hel los: kabaal, geroep, gehuil … een woordenwisseling die ik niet helemaal oppik. Ik ga naar de keuken en zie dat mijn echtgenote gestopt is met koken. Ze neemt mijn oudste zoon die toen een jaar of vijf was even apart en legt uit waarom ze zo boos is. Geduld loont en uiteindelijk begint het te klaren.

Simpel? Niet altijd, maar wel zeer doeltreffend. Ondertussen is mijn eerste kleinzoon in aantocht, maar de anekdote is me altijd bijgebleven. De peuter wordt geconfronteerd met zijn eigen gedrag en ziet in dat zijn manier van doen niet door de beugel kan. Kortom: hij wordt gecoacht. Goed opvoeden is coaching avant la lettre!

Geduld
Heb jij evenveel geduld met je medewerkers? De mensen waar je mee samenwerkt, zijn dan wel geen kinderen meer, maar ze verdienen wel je onverdeelde aandacht. En niet één keer per jaar!

‘Maar vorig jaar hebben we nog samen gezeten in een driedaagse workshop’, hoor ik dan vaak. ‘Drie dagen lang doorbomen over onze strategie, onze waarden, en het gewenste gedrag (values & behaviours). En wat heeft het me opgeleverd … niets! Dagelijks word ik nog geconfronteerd met kokerdenken, haantjesgedrag, uitstelgedrag …’

In elk bedrijf word je geacht de bedrijfswaarden te volgen. Het gewenste gedrag is de sleutel tot succes. Daar is iedereen het over eens. Waarom nemen heel wat leidinggevenden dan maar één keer per jaar de tijd om hun medewerkers feedback te geven? Bovendien zijn ze vaak slecht voorbereid en haspelen ze alles snel af. Het lijkt wel een verplichte formaliteit! Vreemd toch hoe theorie en praktijk vaak mijlenver uit elkaar liggen.

Koffieautomaat
Is het niet beter om regelmatig poolshoogte te nemen? Ga voor een pragmatische aanpak: praat gewoon met je mensen telkens de kans zich voordoet. Je hoeft dat zelfs niet strikt in te plannen. Maak voldoende tijd vrij in je agenda, maar hou het simpel. Een informele babbel aan de koffieautomaat doet vaak wonderen! En dat geldt zowel voor schouderklopjes als voor het corrigeren van afwijkend gedrag. Praten werkt.

Neem het voorbeeld van de ongehoorzame peuter:
  • Hij krijgt onmiddellijk een uitbrander.
  • Zijn ‘coach’ legt uit waarom hij zich fout gedragen heeft.
  • Ze overtuigt hem van zijn ongelijk zodat hij inziet dat het voortaan anders moet.
  • De volgende dag krijgt hij een dikke knuffel omdat hij zich voorbeeldig gedraagt. Het heeft zich het juiste gedrag eigen gemaakt! Geen nood, de koffiehoek moet geen knuffelhoek worden hoor …

Waarom maken we het ons toch zo moeilijk? Waarom wachten tot het laatste moment: op een drafje beoordelingen bij elkaar harken en in een recordtempo functioneringsgesprekken afhandelen alsof ze een noodzakelijk kwaad zijn. Niet dus.

Een jaar telt 365 dagen! 365 dagen met tal van momenten waarop we elkaar feedback kunnen geven. Geef suggesties over hoe het beter kan telkens wanneer daar een aanleiding toe is. Waarom wachten?

Coachen doe je net als opvoeden met je beide voeten op de grond. Abstracte modellen zijn leerrijk, maar wie zijn ogen de kost geeft, krijgt ontelbare levenslessen cadeau. Gratis en voor niets. Opvoeden is de meesten onder ons niet vreemd. Waarom zouden we de lijn niet doortrekken op professioneel vlak?

Word jij omringd door ‘natural coaches’? Ben jij er zelf eentje? Hoe geef jij feedback?

Prettig weekend!

Herman

By Herman van Herterijck

"my ambition is to put the importance of pragmatic and continuous self-coaching on the agenda of current business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437