Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Leiden mag geen lijden worden

Dictators redden het doorgaans niet. Kijk maar naar de Arabische wereld. Het brandt er hevig. Dictatoriale regimes proberen zich koste wat het kost te handhaven. Maar uiteindelijk trekken ze aan het kortste eind. Het volk komt in opstand, want leiden mag geen lijden worden!

Gelukkig loopt het in het bedrijfsleven niet zo’n vaart. Maar toch zijn heel wat leiders in het zakenleven voor anderen én voor zichzelf een bron van ‘lijden’. Sologedrag is in de meeste gevallen de grootste gemene deler. Want solospelers werken graag alleen: ze willen alles voor het zeggen hebben en houden het roer stevig in handen. Alleen.

Overnameprooi
En hun medewerkers? Die houden de lippen vaak stijf op elkaar. Ze blijven voor het geld, of omdat ze geen alternatief hebben. Want in dit soort bedrijven kan zichtbaarheid gevaarlijk zijn. Nieuwe ideeën of suggesties worden vaak niet in dank aanvaard. Iedereen houdt zich gedeisd en houdt vast aan zijn postje.

Maar wat gebeurt er als de ‘dictator’ de deur achter zich dichttrekt. Juist ja. Er ontstaat een machtsvacuüm met alle gevolgen van dien. Deze bedrijven zijn meestal een gedroomde overnameprooi. Kijk eens goed rond en leer hoe het niet moet!

Gelukkig zijn er ook heel wat leiders die het wel goed doen. Klasbakken als Nelson Mandela en Bill Gates zijn uitgegroeid tot echte rolmodellen. Als charismatische leiders slagen ze er telkens opnieuw in om op een interactieve manier als coach op te treden. Ze coachen hun medewerkers, en soms zelfs hun tegenstanders! Ze leren van hun eigen fouten, ze geven hun mensen kansen, en ze investeren continu in vorming. Op die manier vormen ze zichzelf én hun teamleden.

Luisteren
Maar hoe word je een interactieve leider? Door te luisteren! Wie niet kan luisteren, zal niet veel opsteken. Leren en luisteren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een gezonde dosis nederigheid is dus zeker geen overbodige luxe.

Kijk geregeld in de spiegel en stel jezelf in vraag. Feedback en suggesties van je medewerkers zijn vaak van onschatbare waarde. Ze geven je de kans om jezelf bij te sturen en te groeien in de manier waarop je leiding geeft. Dit adequaat leiding geven, doe je door:
  • Het vormen van een vooruitziende visie.
  • Het vertalen van die visie in een duidelijke strategie met bijhorende prioriteiten.
  • Het samen (met je team) formuleren van zeer concrete acties per prioriteit.
  • Het selecteren van de juiste leiders voor elk van deze punten.
  • Het creëren van een omgeving waarin de ‘actieleiders’ bekwame teams vormen die echt tot actie kunnen overgaan. De juiste motivatie en de juiste waarden zijn daarbij doorslaggevend.

Wat je doet, is belangrijk. Maar hoe je het doet, is nog veel belangrijker! Mensen zijn geen computers of machines die je zonder meer kan aan- of uitzetten. Dat blijft de grootste uitdaging: ‘hoe’ betekent dus het beste uit je mensen halen!

Daarom hechten we bij tèn company zo veel belang aan ‘selfcoaching’: je bouwt sterke teams door regelmatig feedback en feedforward (suggesties voor verbetering) te vragen, én daarvoor ook echt tijd vrij te maken in je agenda.

Die ‘selfdirecting teams’ zijn de sleutel tot succes. Ze geven hun concurrenten vaak het nakijken omdat ze sneller kunnen handelen en de kwaliteit van hun beslissingen beter is. Bovendien trekken ze vaak de beste mensen aan. De juiste mensen op de juiste plaats. Bedrijven met die teamspirit blijven winnen, ook in tijden van crisis!

Eigenlijk is het doodsimpel hoor: interactief samen werken staat voor leiden, solo werken zorgt enkel voor lijden. Aan jou de keuze!

Prettig weekend.

Herman

By Herman van Herterijck

"my ambition is to put the importance of pragmatic and continuous self-coaching on the agenda of current business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437