Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Een dag duurt maar 24 uur... ook voor een manager


‘Pfff... Zelfs het campo di bocce op zondag moet er de laatste tijd aan geloven.’ Een Italiaan die het traditioneel petanque links laat liggen! Mijn zichtbaar vermoeide buurman Mario klaagde steen en been bij het snoeien van zijn olijfbomen. Een extra kracht? Een enthousiaste knul die een handje toesteekt? Zo moeilijk kan dat toch niet zijn...

Delegeren heet dat dan met een duur woord. Maar iets uit handen geven, was geen optie voor Mario. Een onervaren snoeier de knepen van het vak bijbrengen kost tijd. En het resultaat zou zeker navenant zijn. Neen, de tijd die hij daarmee zou verliezen... En trouwens: wat je zelf doet, doe je nog altijd beter.

Ongenoegen
Een kortzichtige maar niet ongewone reactie. Problemen bij het delegeren zijn schering en inslag. Managers zijn overwerkt: hun agenda zit propvol en ze lopen zich de benen van onder het lijf. De nood is hoog, maar toch slagen ze er niet in om op een gestructureerde manier taken uit handen te geven. Als coach vraag ik me dan vaak hardop af wat de mensen in hun team de hele dag doen. Met hun vingers draaien?

Vreemd genoeg is er ongenoegen op beide niveaus: het management is overwerkt en de mensen die aan hen rapporteren vertellen me dat ze geplaagd worden door te veel routine. Hun baas wil het liever allemaal zelf doen omdat hij de zaak niet vertrouwt.

Stereotypen
Er zijn vier stereotypen die moeilijk verantwoordelijkheid kunnen doorgeven:
  • De ‘machtsmacho’ vreest voor zijn positie als hij zijn medewerkers te veel verantwoordelijkheid geeft.
  • De ‘zelfoverschatter’ denkt dat zijn ondergeschikten de klus niet kunnen klaren. Alles zou nooit volledig in orde zijn. Ze vertrouwen enkel op zichzelf.
  • De ‘drukdoener’ neemt niet de tijd om uit te leggen wat er moet gebeuren. Hij doet alles zelf om zogezegd geen tijd te verliezen.
  • De ‘betuttelaar’ delegeert wel maar staat daarna zodanig op ieders vingers te kijken dat niemand nog wat leert. Er is geen plaats voor creativiteit.

En toch is delegeren een must! Delegeren is noodzakelijk om vooruitgang te kunnen boeken. We hebben het al vaker aangestipt: een team kan altijd meer dan een solospeler. Maradonna was een geniale voetballer, maar zonder zijn medespelers was Argentinië nooit wereldkampioen geworden...

Remedies
Een paar remedies op een rijtje:
  • Duidelijkheid. Schenk klare wijn. Schuif je prioriteiten duidelijk naar voor en voer ‘samen’ met je team de nodige acties uit.
  • Mensenkennis. Waar liggen de sterke punten van je teamleden? Zorg dat je je mensen kent en zet de juiste man op de juiste plaats.
  • Opleiding. Investeer tijd en geld zodat je teamleden zich kunnen ontplooien.
  • Leergeld. Durf leergeld te betalen. Kijk niet steeds achterom: laat je mensen toe fouten te maken én van hun fouten te leren. Enkel op die manier kunnen ze groeien en met de tijd meer en meer verantwoordelijkheid nemen. Iedereen maakt fouten... Jij toch ook?
  • Begeleiding. Controlefreaks zijn zelden succesvol. Coach je mensen zodat ze kunnen groeien en meer zelfvertrouwen krijgen.
  • Erkenning. Durf complimenten te geven: als het goed is, dan zeg je het gewoon! Loof je mensen voor de vooruitgang die ze boeken en je zal versteld staan van hun prestaties. Met de tijd zullen ze meer verantwoordelijk verlangen én aankunnen. Vergeet niet dat motivatie een essentiële energiebron is: gemotiveerde mensen presteren nu eenmaal veel beter.

Kan jij goed delegeren? Kijk in de spiegel: vraag gewoon aan je medewerkers of je het goed doet of niet. Sta open voor constructieve kritiek en je zet gegarandeerd een stap voorwaarts. Een goed begeleide 360° kan wonderen verrichten!

Herman

By Herman van Herterijck

"my ambition is to put the importance of pragmatic and continuous self-coaching on the agenda of current business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437