Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Zet een echt team in de cockpit

Apple-topman Steve Jobs is ziek. En dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Het aandeel van ’s werelds grootste technologiebedrijf dook onmiddellijk naar beneden, ondanks recordkwartaalcijfers. Analisten en beleggers gingen door hun dak. Niet in het minst omdat geen details werden gegeven. Het is ook niet de eerste keer. Is deze gigant volledig afhankelijk van één briljante einzelgänger? En hoe gevaarlijk is de personencultus rond CEO’s?

Stand-in
Zit Apple volledig in zak en as? Nee, natuurlijk niet: Apple heeft een stand-in voor Steve Jobs, dat is het probleem niet. Ook bij vorige afwezigheden deed operationeel directeur Tim Cook het prima. Met verve zelfs: Apples beurskoers steeg met 62 procent. Maar Cook is Jobs niet. Wie slingerde met gemak de iMac, de iPod, de iPhone en de iPad op de markt? Jobs, niet Cook.

Natuurlijk deed Jobs het niet allemaal in zijn eentje, maar zijn inbreng was wel cruciaal. Ja, hij heeft een visie en strategisch inzicht. Ja, hij heeft marktkennis, commerciële flair en perfectionisme. Maar bovenal heeft hij charisma: hij belichaamt een subcultuur op een enigmatische manier en dat maakt hem onmisbaar voor Apple. Jobs is een synoniem geworden voor eindeloze innovatie. Bovendien heeft hij ook het talent om die nieuwe ideeën te lanceren op de markt.

Essential skills
Bedrijfsresultaten worden al te gemakkelijk gepersonaliseerd. Dat is flatterend maar ook gevaarlijk. CEO’s lijken wel supersterren: ze worden overdreven opgehemeld als het goed gaat en meedogenloos neergehaald als het even tegen zit. Kortom, ze worden dikwijls een gevangene van hun eigen imago.

De voorbeelden zijn legio. Michael Eisner bij Disney, Lou Gerstner bij IBM, Jack Welch bij General Electric, Warren Buffett bij Berkshire Hathaway, Rupert Murdoch bij News Corp … Maar deze toppers hebben ook allen een set ‘essential skills’ gemeen:
  • Visie (Foresighting). Ze kunnen vooruit denken.
  • Charisma. Ze trekken de juiste mensen aan en weten hen te begeesteren.
  • Orkestreren. Ze weten hoe ze hun strategie moeten vertalen naar concrete acties. Orkestreren is zoveel meer dan organiseren …
Toch hangen echt gezonde bedrijven best niet af van één man of één vrouw. Een leidinggevend team waarin de ‘essentials’ aanwezig zijn, is de beste garantie voor de toekomst. Niet een Manager van het Jaar, maar een Team van het Jaar!

Witte raaf
Zelf krijg ik vaak headhunters aan de lijn. Of ik toevallig geen wonderboy of witte raaf op de kop kan tikken om één van hun opdrachtgevers uit het slop te halen. Wat doen alle andere leden van het directiecomité ondertussen? Met hun vingers draaien?

Toegegeven, de ene heeft meer in zijn mars dan de andere. Maar zet toch best niet alles in op één persoon. Eén ding is zeker: grootse en vooral duurzame successen worden gerealiseerd door een team. Een team dat de sterktes van elk lid optimaliseert en stimuleert: de som van de delen wordt groter dan het geheel! De ene heeft een visie, de andere heeft het charisma om mensen met passie mee te krijgen, en de locomotief … die stuwt de boel vooruit met zijn strikte planning en monitoring.

Het sommatieteken blijft de essentie. Maar de bouwblokken voor succes hoeven niet per se aanwezig te zijn in één persoon. Echte toppers weten dat maar al te goed en bouwen bewust zulke teams! Kijk maar naar Starbucks of Colruyt en Bekaert korter bij huis.

Egotripper
Waarom blijven vele bedrijven dan toch koortsachtig zoeken naar die ene witte raaf? Alsof een vetbetaalde messias al hun problemen in een handomdraai kan oplossen. Sterker nog: wie solo speelt, walst vaak alles plat en verhindert de vruchtbare kruisbestuiving tussen de talenten in zijn teams. En als het fout loopt en zo’n egotripper het strijdtoneel verlaat, dan valt het bedrijf in een zwart gat: het leidinggevend team blijkt dan niet sterk genoeg …

Daarom breek ik vandaag een lans voor een open bedrijfscultuur, met een teambouwer aan de top. Laat elk team zeer open en nauw samenwerken. Benut het aanwezige talent optimaal. Laat de creatieveling vooruit denken. En ja, laat de organisator de blauwdruk maken terwijl anderen zorgen voor een charismatische communicatie, zowel intern als extern. Dan hoef je niet op zoek te gaan naar die zeldzame witte raaf: je hebt een team dat sterker is dan een witte raaf!

Niemand is perfect, maar een team kan aardig in de buurt komen hoor.

Herman

By Herman van Herterijck

"my ambition is to put the importance of pragmatic and continuous self-coaching on the agenda of current business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437