Linkedin Twitter Facebook YouTube Mail

Ongeduld is een slechte carrièreplanner

Bestaat er zoiets als een blauwdruk van het pad naar de top?

Kan je je carrière plannen? Volgens mij niet. Iedere loopbaan is uniek en kronkelt als een meanderende rivier door het leven. Je kan weloverwogen beslissingen nemen, maar echt plannen lukt enkel op papier. Gezondheid, familie, conjunctuurgolven,… Noem maar op. Er zijn te veel onzekere factoren die we gelukkig niet kunnen voorspellen.

Een panelgesprek over carrièreplanning zag ik dan ook niet meteen als een hoogmis voor wie zich bezighoudt met coaching. En toch ging ik in op de uitnodiging. De aanwezigheid van ‘jonge talentvolle managers’ trok me finaal over de streep. Niet de planning van hun carrière, maar mijn nieuwsgierigheid naar wat hen drijft, was de trigger.

Ongeduld bleek een van de sleutelwoorden. Het viel me op hoe ongeduldig jonge mensen wel zijn. Brandend van ambitie zweren startende managers steevast bij een steile opmars. Een snelle progressieve loopbaan met intervallen van pakweg twee jaar. Dit was voor mij niet nieuw, maar toch verbaast het me telkens weer. Is het leven echt zo kort dat we verkeerd bezig zijn als we langer dan twee jaar achter hetzelfde bureau zitten?

Stil staan is achteruit gaan, hoor je dan vaak. Klopt. Maar wie probeert te lopen, vooraleer hij kan stappen, struikelt vaak. Er is niks mis met een rustig groeiproces waarbij je de kansen die je krijgt optimaal benut. Zo kan je je kennis en netwerk gestaag opbouwen, zonder jezelf voorbij te racen.

Een van mijn leermeesters formuleerde het als volgt: ‘Tot je 30ste verjaardag ben je een leerling; tussen je 30ste en 40ste word je een goede assistent zodat je klaar bent om de volgende 10 jaar het volle pond te geven als ervaren leider; eens de kaap van de 50 gerond, delegeer je maximaal en word je zelf leermeester’. Een adagium om af en toe eens bij stil staan, lijkt me.

Tot slot nog enkele tips:
  1. Bekijk je job als een spannend leerproces. ‘Deliver’ maar leer ondertussen uit je ervaringen en fouten! Laat je job niet verzanden in routine. Creëer nieuwe uitdagingen door de lat voor jezelf telkens een tikkeltje hoger te leggen.
  2. Doe je job met plezier. Maak een lijstje met ‘likes’ en ‘dislikes’ en probeer de dislikes creatief weg te werken. Stel zelf verbeteringen voor.
  3. Probeer problemen - ook tussen collega’s - op te lossen in plaats van erover te klagen. Leiders zien problemen als een uitdaging!
  4. Concentreer je op je taken, maar verbreed ondertussen ook je vaardigheden voor de toekomst.
  5. Laat je stem horen. Praat met je leidinggevende over je ambities zonder jezelf vast te pinnen. Schets je dromen zo breed mogelijk! Niemand heeft een glazen bol…
  6. Vergeet je familie en je gezin niet. Plaats hen niet voor voldongen feiten. Sommige dromen kunnen in de realiteit verstrekkende gevolgen hebben. Analyseer samen de pro’s en de contra’s. Expats met een gezin weten waarom…
  7. Blijf jezelf ‘vormen’. Bijleren stopt niet na je studies.
  8. Probeer goede resultaten te boeken en op een dag klopt men wel aan je deur.
  9. Werk stap voor stap (èvery step counts). Je hebt maar één carrière die voor een groot stuk gebaseerd is op eigen praktijkervaring. Is die er niet, dan bouw je je eigen luchtkasteel. En hoogvliegers wacht na een grote promotie vaak een harde landing. Icarus weet waarom…
Een topman bij HP zei me ooit: ‘In my division everybody can get nice promotions, but there are two prerequisites: first you have to deliver in your present job in a sustainable way, second you must prepare and secure yourself your own succession’.

Herman

By Herman van Herterijck

"my ambition is to put the importance of pragmatic and continuous self-coaching on the agenda of current business leaders"

Share this column:
Stay inspired and receive your new column every two weeks

We want to give the people in our network a little bit of inspiration on a regular basis. We will never send you any spam.

Prefered language
Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 435

Notice: Undefined index: tencompany.org in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437